neděle 4. listopadu 2012

DIY - Tip na černé tečky

Dnes Vám přináším malý tip, jak se zbavit černých teček v problematických partiích obličeje (nos, brada). Tip jsem dostala od své kamarádky.



Budete potřebovat:

- skleničku vhodnou do mikrovlnné trouby
- mikrovlnnou troubu
- mléko
- želatinu
- štětec pro nanesení

Do skleničky dejte asi třetinu polévkové lžíce želatiny a polévkovou lžíci mléka (poměr je opravdu důležitý, na první pokus mi vznikla pouze hmota, díky velkému množství želatiny). Skleničku vložíte na 10 sekund do mikrovlnné trouby. Upozorňuji, že mléko je vážně horké :D a chviličku s nanášením počkejte. Poté štětcem rovnoměrně naneste na požadované místo.
Poté vyčkejte dokud želatina UPLNĚ nezaschne. Bude vám to potřená místa trochu stahovat, to je známka, že už je čas směs sundat.
Směs by se měla dát lehce sloupnout, bohužel ani mě se to tak nepodařilo. Z určitých míst jsem směs seškrábala a kde mi to nešlo, tak jsem obličej namočila a setřela to houbičkou. Želatina by do sebe měla černé tečky natáhnout a odstranit je z obličeje. :)

Toť kouzlo celého triku jak zatočit s černými tečkami. Pro kýženého výsledku je třeba celý postup samozřejmě několikrát opakovat. Jinak si ale myslím, že je to levný tip, jak se teček zbavit bez zákroku kosmetičky. Já doporučuji ještě po setření na pleť nanést ještě nějaký lehce hydratační krém.

5 komentářů:

  1. Tak to zkusím, už dlouho hledám něco na černé tečky co by opravdu fungovalo... Ta želatina musí být asi plátková, že? Nebo myslíš, že to jde i z práškové?

    OdpovědětVymazat
  2. Právě, že ta želatina musí být prášková, aby se to dalo smíchat s mlékem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, tím líp, nemusím do obchodu protože práškovou mám doma :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je dobrý nápad, určitě to vyzkouším.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. to je super, to chci zkusit!! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny Vaše komentáře!